Az esküvőszervezés lépései

Amikor esküvőre készül az ember, az első örömöt sokszor a szervezés izgalmai és a megannyi teendő súlya kíséri. Ahhoz, hogy semmi ne legyen elfelejtve és a Nagy Nap úgy sikerüljön, ahogy azt elképzelte a pár, fontos, hogy meghatározott lépések mentén, átgondoltan szervezzék meg és foglalják le a szolgáltatókat.

Lássuk, melyek a legfontosabb lépések az esküvőszervezés során!

Esküvői helyszín, dekoráció

Első lépés

Létszám

Az első és legfontosabb lépés az esküvő kereteinek meghatározása. A kezdetekkor három nagyon fontos dolgot kell eldönteni, mely alapján az összes többi szinte adni fogja magát.

Az első dolog a tervezett, körülbelüli létszám: nem baj, ha ez a szervezés során még változik egy keveset, a lényeg, hogy legyen egy szám, ami köré szerveztek. Ez segíteni fog az ajánlatkérések során és a helyszín kiválasztásánál is.

Második lépés

Budget

Ezután mindenképpen meg kell határozni a pénzügyi keretet is. A kettő valahol összefügg, hiszen az esküvőre szánt összeg korlátozhatja a meghívottak számát.

Harmadik lépés

Stílus

Ha ez a kettő megvan, akkor nincs más hátra, mint meghatározni az esküvő stílusát, tematikáját és kezdődhet is a tervezés, szervezés gyakorlati része.

A létszám, a budget és a stílus szinte egyértelműen be fogják határolni a szolgáltatók körét, nagyban megkönnyítik a végleges választást.

Negyedik lépés

Helyszín

A megfelelő helyszín az előző három dolog kiválasztása után szinte adja magát. Bár könnyen el lehet veszni a megannyi ajánlat között, érdemes nagyon alaposan átgondolni a helyszínt, hiszen épp annyi lehetőséget nyújt, mint amennyi korlátot adhat.

Ötödik lépés

Szolgáltatók

A szolgáltatók kínálata szinte végtelen. Ha kinéztetek néhány fotóst, videóst, zenészt, akiknek tetszenek a munkái, végül a budget vagy a személyes beszélgetés sikeressége lesz a döntő szempont.

Hatodik lépés

Ruhák

A ruhák kiválasztása az egyik legizgalmasabb rész, de korántsem a legegyszerűbb. A varrodák, ruhaszalonok, szabóságok kínálata és lehetőségei végtelenek, érdemes előre megszabni az irányt az öltözéket tekintve is.

Végül pedig, a számtalan szolgáltató, dekorációs elem, időpont összehangolása, a forgatókönyv megírása, próbahajak, próbasminkek elkészítése, és persze még sorolhatnám. Minden esküvő más és más, nincs bevált recept, nincs forgatókönyv, amit minden eseményre rá lehetne illeszteni. Munkám során arra törekszem, hogy az ifjú pár ízlésének megfelelően a legkisebb részlet is összhangban legyen mindennel és az esküvő napja gond nélkül valósuljon meg, úgy, ahogy arról álmodtak.

Úgy érzed, segítségre van szükséged?

Fordulj hozzám bizalommal és segítek végigmenni az esküvőszervezés lépésein!

+36307133884